Stichting Indoor Tennis Be Quick

De accommodatie

 

De accommodatie bestaat uit een tennishal met twee banen, ruime kleed- en doucheruimten en een grote kantine. Vanuit de kantine heeft u een prima zicht op de banen en kan het spel goed worden gevolgd.

Naast de kantine is er ook een biljartruimte waar d.m.v. het inwerpen van één Euro munt 30 minuten kan worden gespeeld.

Het biljart is voorzien van een nieuw laken en zijn er nieuwe ballen.

De twee door een afschermnet gescheiden tennisbanen zullen m.i.v. september 2018 worden voorzien van een nieuwe toplaag. Het gaat om de Proflex Pro vloer waarop onder meer het ABN tennistoernooi in Rotterdam wordt gespeeld. De rubberen onderlaag biedt een zeer hoge mate van schokabsorptie, de meest prestigieuze tennisscholen spelen op Proflex Pro. De basis van het systeem is een hoogwaardige rubberen mat van 5 mm dik. Vervolgens worden diverse lagen polyurethaan aangebracht. Het geheel wordt afgewerkt met de Proflex PU Supreme topcoating. Het dempend effect van de baan is constant gedurende vele jaren van gebruik. De uniforme dikte van de mat zorgt voor een consistente ballbounce. Proflex Pro heeft niet alleen uitstekende speeleigenschappen maar is ook uitermate comfortabel. I.v.m. loslatende toplaag op het blauw gekleurd speelveld, zal tijdens de zomermaanden een nieuwe toplaag worden aangebracht.


Eind 2015 is de verlichting in de hal voor ledlampen vervangen, waarbij het niveau als zeer plezierig door de spelers wordt ervaren. De verlichting is gelijkmatig en bereikt overal een niveau van boven de 650 lux. De hoogte van de hal en uitloop van de banen voldoen aan de normen van de KNLTB. De hal is geschikt voor wedstrijden op het hoogste niveau.

In 2016 is het licht in de hal voorzien van bewegingscensoren. Bij het betreden van de hal zal het licht daardoor automatisch aangaan en zal het licht automatisch uitgaan indien er geen personen in de hal zijn.

Bij de tennishal is een grote kantine en biljartruimte. In de kantine staan een koffie en twee drankenautomaten. Naast de huurtarieven zijn ook de prijzen voor deze consumpties laag gehouden. Er is geen barbediening.